بورس باوجود وعدههای دولت همچنان سر در گم
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در پی ابهامات موجود در خصوص تحولات سیاسی و نظامی خاورمیانه، در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه شاخص بورس ۶ هزار واحد افت کرد.
این هیجانزدگی و تداوم ابهام با تشدید درگیریها در منطقه، امروز هم سایه خود را بر تالار شیشهای تداوم بخشید، تا جایی که شاخص بورس با افت بیش از ۸ هزار واحدی روزجاری را سپری کرد تا به لطف دامنه نوسان یک درصدی، ماندگاری خود را در ارتفاع ۲ میلیون ۱۰۰ هزار واحد حفظ کند و از دیگر سو، افت یک درصدی روزانه نمادهای معاملاتی نیز فعلا تاب سهامداران و سرمایه گذاران در بازار سرمابه را تاق نکرده است.
این در شرایطی است که شاخص کل هموزن نیز امروز افت تقریبا هزار واحدی را به ثبت رساند تا به عنوان آیینهای دقیقتر از شاخص کل در انعکاس واقعیتهای بازار، نشان دهد کلیت بازار سرمایه نیز امروز منفی بوده است. جدا از ویژگی مشترک افت شاخص بورس برای سهامداران در هفته جاری، کاهش نوبتهای معاملات نیز از دیگر ویژگیهای امروز معاملات بورس و فرابورس بود.
آمارهای معاملات امروز بازار نیز بیانگر این مطلب است که ۹۳ درصد نمادهای بورسی (شامل ۳۲۰ نماد معاملاتی) و ۸۸ درصد فرابورسیها (شامل ۳۳۰ نماد معاملاتی) امروز منفی بودهاند، همچنین ۷۹ درصد (معادل ۲۷۳ نماد معاملاتی) در بورس و ۷۵ درصد (معادل ۲۸۸۰ نماد معاملاتی) در فرابورس به کار خود پایان دادند و در مقابل ۵ درصد نمادها در بورس (معادل ۱۷ نماد معاملاتی) و ۹ درصد در فرابوس (معادل ۳۲ نماد معاملاتی) با صف خرید به کار خود پایان دادند.
ورود زمینی ارتش اسرائیل به خاک لبنان در کنار اظهارات دیشب بنیامین نتانیاهو موجب شد امروز و برای چهارمین روز پیاپی سهامداران و سرمایهگذاران ریسکگریز در صف فروش سهام و داراییهای خود در تالار شیشهای قرار گیرند.
شب گذشته عبدالناصر همتی در حاشیه نخستین جلسه شورای گفتوگوی دولت چهاردهم و بخش خصوصی گفت اختلاف قیمت بین نرخ ارز آزاد و نیما باید به حداقل برسد و این نرخ باید تا جایی که توجیه دارد، کاهش یابد، همتی وعده داد سیاست کاهش اختلاف قیمت بین نرخ ارز آزاد و نیما به تدریج دنبال و اجرایی خواهد شد؛ رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس هم اعلام کرد برای اصلاح سیاستهای ارزی به نفع تولید و شرکتهای بورسی، راهی جز کاهش فاصله نیما و بازار آزاد نداریم.
در پی این اظهارنظرها، هر چند دلار نیمایی به مرز ۴۷ هزار تومان رسید، اما این مولفهها نیز نتوانست ورق بازی را در بورس برگرداند. علاوه بر این اظهارات دبیر انجمن خودروسازان ایران در خصوص لزوم از سرگیری عرضه خودرو در بورس هم در معاملات امروز بیاثر بود.
در مجموع باید گفت این روزها بازار سرمایه و سهامدارانش در بلاتکلیفی منتج از وضعیت و تحولات سیاسی و نظامی منطقه بسر میبرند و نتیجه این سردرگمی نیز وضعیت بد بازار سرمایه است و ابهامات پیرامون اعلام موضع نظامی توسط ایران هم تا حدودی وضعیت بازارهای مالی را تحتتاثیر قرار داده است.
در این شرایط حجتالله صیدی رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعلام کرده، از طریق برگزاری جلسات متعدد تلاش میکنیم تا لایحه بودجه۱۴۰۴ بهگونهای تنظیم شود که منافع و مصالح بازار سرمایه و سهامداران در آن، مدنظر قرار گیرد.
لایجه بودجه و اقداماتی که فعلا سهامداران در تصمیمگیریها و خرید و فروشهایشان در این مقطع زمانی به آن وزن نمیدهند.